01/11/2016

Jak jsme šli omrknout Designblok 2016

Vydali jsme se se Zuzkou den před zahájením na Designblok, abychom se podívali na zoubek letošním expozicím v Superstudiu v Průmyslovém paláci na Výstavišti Holešovice a navštívili stánek projektu Mindtravellers, na kterém se Nydrle spolu s magazínem SOFFA podílejí.

Na tento ročník jsem se obzvláště těšil, protože hlavním tématem se stal sport. Hned ve vstupní hale do Superstudia jsme zpozorovali minimalisticky zavěšenou koloběžku, která nám navnadila kreativní pohárky a těšili jsme se, co přijde uvnitř. No, ono toho sportovního už bohužel moc nepřišlo.


Ve spleti mnoha vystavovatelů nábytku, interiérových doplňků, světelných zařízení nebo čalounění jsme narazili na pár “wow” věcí, které určitě stojí za zmínku. Pár minut po vstupu do sálu jsme si nemohli nevšimnout kousku přírody, na který jsme se dívali skrze malá okna firmy Janošík. Tvrzení “ano, myslíme si, že výhled je nejvýznamnější vlastností okna” tak dovedli k nebývalé originalitě.




Kousek od přírody nám ale neustále vonělo cosi kávového. Pod tíhou celého dne v kanclu jsme neodolali a vydali se za nosem. Kam jsme došli? K celé hoře kávy. K hoře, nad jejímž vrcholkem byla zavěšena malá kapsle kávy Nespresso – za nás palec nahoru.


Pořád jsem po očku sledoval jedno červené tlačítko a nedalo mi to. Musel jsem se jít podívat, co se stane, když ho zmáčknu. Sám jeho stvořitel jakoby neustále nervózně přešlapoval a těšil se, kdo další jej vyzkouší. Ono se nestalo nic světoborného, jen vybuchla sopka. Je to dílo firmy Etna iGuzzini, zabývající se montáží osvětlovacích souprav. Samotná sopka byla zajímavým ztvárněním různých zvuků, dunění, světel a páry.


Po průchodu “džunglí”, která nabízela také velmi zajímavé osvětlovací systémy a především nám nahnala fotosyntézou čerstvě vyloučený kyslík do plic, jsme se vydali o patro výše s nadějí, že konečně uvidíme také něco se sportem. Naše touhy byly vyslyšeny a my se tak mohli pokochat mini výstavou firmy Botas, která nám připomněla, jak se sportovalo za dob našich dědů a babiček.



Po sportovním historickém exkurzu nás čekala ještě jedna pro nás velmi zajímavá a známá zastávkastánek našich kamarádů z magazínu SOFFA s velkou mapou světa, kde jsme mohli vidět, z jakých koutů pocházejí naši Mindtravelleři, kterých je teď již 65.


V očekávání, co přijde dál, jsme se posunuli k další stěně, kde jsme konečně ucítili další závan sportu – konkrétně cyklistiky. Velmi nás zaujaly návrhy talentovaných designérů, kteří ve spolupráci s Mindtravellers vytvořili inovativní design pro doplňky na městská kola. Zároveň jsme se hned vedle mohli pokochat krásnými vizuály od Mindtravellera Filipa Hiekeho.



Za zmínku zároveň stojí originální interaktivní kalendáře od SOFFY tvořené letokruhy, do kterých se vpisují jednotliví členové rodiny.



Letošní Designblok stál opět za to. Nabídl množství inovativních přístupů v odvětví interiérového designu a osvětlovací techniky, byl interaktivní a každý si našel něco svého. Na druhou stranu jsem čekal trochu větší zastoupení sportovních expozic, kterých, alespoň přímo v Superstudiu, bylo na prstech jedné ruky počítajíc.

A co nejvíce zaujalo vás?



David Böhm
social media specialist

No comments: