05/08/2010

Old Navy a augmentované zadečky

S augmentovanou realitou se roztrhl pytel. Jedním z nejnovějších kousků je Budoucnost je za vámi - mikrostránka oděvního řetězce Old Navy, kterou vytvořila agentura Crispin, Porter + Bogusky. Ti jsou známí svými sice vtipnými, ale trochu drsnějšími nápady, především ve spojitosti s ženami. Typickými příklady mohou být kampaně pro Burger King, jako je Shower Babe (snídaňová menu) nebo ta, ve které jste mohli směnit 10 facebookových přátel za hamburger. Přátelství na sociálních sítích mohou být až překvapivě křehká a kampaň se musela na podnět Facebooku stáhnout.

Ženské zadečky jsou přece jen delikátnější téma a mikrostránka je určena především ženám, proto ji agentura svěřila čistě ženskému kreativnímu týmu. Je to pořád styl Crispin, Porter + Bogusky, ale jemnější.

Aplikace Booty Reader ženám umožňuje vyzkoušet si pomocí augmentované reality, které z řady džín Old Navy by jim sedly nejlépe. Celou aplikací je provází Madamme Eva, věštkyně a odbornice na módu. Uživatelky jí nejdříve sdělí pár detailů z jejich života a ona jim vyjeví, jaké kalhoty jim sednou nejlépe - a to co se týče střihu i jejich životního stylu.

Jak aplikace funguje? Musíte Madamme svěřit své pozadí a ona vám poví, které kalhoty jsou ty jediné a pravé. Náhled svého pozadí můžete buď nahrát přes web kameru, použít existující fotku, případně se identifikovat s nabízenými vzory zadečků. Toto je zřejmě krizový bod aplikace a možná byl pro většinu uživatelek (a uživatelů) trochu problém, protože při použití kamery je třeba se nechat snímat zezadu z několika specifických úhlů.



Mikrostránka není součástí žádné velké kampaně, a dokonce by neměla být ani součástí in-store propagace. Jde čistě o pobavení a představení nové řady džín Old Navy. Nevznikla ani žádná galerie zadečků a v Old Navy slíbili, že všechny fotky budou držet v přísné tajnosti.

Co by nás však zajímalo nejvíc, je to, kdo spolupracoval na vývoji této aplikace a trávil nespočet hodin standardizováním ženských zadečků?

No comments: