25/10/2016

Kde se inspirují grafičtí designéři

Jako grafická designérka, která se nevěnuje jen digitální sféře tohoto oboru, přicházím do styku s mnoha zadáními jak od klientů, tak i pro interní projekty Nydrle. V mnoha případech ihned po přečtení zadání vím, co dělat a jakým směrem se ubírat. Jsou ale i takové případy, kdy vůbec nevím. Pak přichází na řadu inspirace.

Erretres

Velmi ráda se inspiruji věcmi, které s daným tématem vůbec nesouvisí. Největší studnicí dobrých nápadů je pro mě beze sporu poster design. Na plakátech totiž můžete vidět vše od kombinace typografie s ilustrací po typografii s fotografií nebo jen čistě typografii. Když už jsme u té typografie, skvělým pomocníkem při sazbě textu jsou weby přímo s fonty jako například MyFonts, kde se můžete kochat u vizualizací použití fontu.

Patswerk

Na každém díle hledám zajímavý prvek, který mi pak pomůže rozvíjet nápady. Grafičtí designéři určitě znají Behance a Dribbble, kde grafici, ilustrátoři, web designéři, typografici a další kreativní lidé sdílejí svou tvorbu a kde se člověk může od ostatních mnoho přiučit. Skvělým webem je i Pinterest, který ale není primárně určen jen pro kreativce, tudíž tam najdete takřka vše.

Barbara Bernát

Názvem výmluvným je web Designspiration, lepší miš maš pro grafika vizuálních sladkostí si ani člověk nedovede představit. Pokud jste grafik, dáte mi za pravdu, že při vybírání svých inspirativních virtuálních míst záleží hlavně na tom, k čemu máte nejblíž nebo na co se specializujete. Proto ve svých ukázkách trochu ochudím web designéry. Pardon.

Supernova Design

Minimalismus, geometrické tvary, kresba a různá použitelnost vzorů. Nebojte se toho! 

BHSAD


Poster design je hlavně o hře s textem. Různé řezy, velikost a typ fontu. Vyhrává ten, kdo si střeží volný prostor.


Szani Mészáros

Cynthia Alonso

Ilustrace. Moje srdcová záležitost. Z toho by mohla být kapitola sama pro sebe.

German Gonzales

Brian Miller

Florian Nicolle

Všechno ostatní, co mi přijde zajímavé.

Meg Lewis

Brian Steely

James Oconnell


A kde se inspirujete vy?

Ryan Putnam


Kristýna Šťastná
graphic designer

No comments: