11/12/2012

Nydrletters #50

Digitální vystřihovánky
Zajímavá iPad aplikace IKEA Klippbok, která umožňuje prohlížet si a kombinovat veškeré produkty IKEA. Odpadá tak pracné vystřihování z katalogů. Navíc lze libovolně měnit barvy vybavení virtuálních obýváků. Můžete si tak například prohlédnout, jak budou vypadat švédské masové koule na vašem novém sněhobílém koberci. A co na to Tyler Durden?



Umění skenovat pro pokročilé
QR kódy se měly stát mostem mezi digitálním a fyzickým světem. Zatím ovšem zdaleka nenaplňují svůj potenciál. Na vině není pouze nezájem uživatelů nebo nízká penetrace chytrých telefonů s připojením. Rozšíření nepřispívá ani nedostatek soudnosti reklamních kreativců. Blog WTF QRcodes je oslavou absurdity některých z jejich výtvorů.

Milujte se a množte se
Z Japonska přišla vynikající zpráva pro všechny, kteří se mají hodně rádi. Pomocí výkonné 3D tiskárny si teď lze snadno nechat zhotovit věrný model sebe sama o velikosti 10-20 cm. Se svojí figurkou ve hře pak Člověče nezlob se dostává osobnější rozměr. Případně jí lze nahradit koně na šachovnici nebo Batmana na poličce.



Tweetujte chytře
S originálním způsobem, jak zpropagovat novou kolekci pánského oblečení, přišla indická pobočka agentury Ogilvy. Značku Allen Solly podpořili billboardem vybaveným 60 košilemi a cívkami, které s každým tweetem popostrkovaly balíčky ven, a padaly přímo do náručí natěšených zákazníků.


1 comment:

Karkanoid said...

No jo... Správný Ind má košili a knírek. Věřím, že tohle se tam chytlo bez problému...