26/06/2017

Příběh VIG RE: Od vyšívaného webu k elektrizujícímu

VIG RE zajišťovna, a.s. každoročně mění svou korporátní identitu a stejně jako v loňském roce, i letos jsme ji mohli připravit my. Vyrobili jsme kompletní materiál od výroční zprávy, přes design letáčků, až po návrh reklamních předmětů. Za vyšívané webovky jsme dokonce získali stříbro v soutěži Zlatý středník v kategorii Nejlepší webové stránky a aplikace. 

Loňská verze vyšívaného webu


Letošní koncept Plug in

Jak se vaří web, víme, ale jak uvařit korporátní identitu?

Začnete od nápadu, ten zalijete trochou grafické magie, zasypete písmenky, přisolíte fotografiemi a pak to vytisknete nebo rozhýbete v kódu.


Bylo nebylo, v Templové ulici v Praze žila jedna červená linka a na té to všechno stálo

Červená linka zajišťovny symbolizuje nejen propojenost a týmovost celé společnosti, ale i jejich blízký vztah s klienty. Zároveň je dobře aplikovatelným a ohebným vizuálním prvkem. Tuhle červenou linku jsme vzali do rukou spolu s novým zadáním a nakonec jsme evoluční vývoj vizuálního stylu VIG RE pojali skrze elektrizující vzhled webových stránek, výroční zprávu i leták.

Focení aneb když nemáte zástrčku, dejte tam hrnec

Společnost se od loňského roku pěkně rozrostla, a tak jsme uspořádali focení pro téměř 60 lidí. To by ale nebylo VIG RE, kdybychom měli jen klasické korporátní portrétové fotografie. Po dlouhých hodinách plánování, skicování a příprav jsme za pomoci obrovského kabelu, žárovky a dvou hrnců za dva dny nafotili sérii nejzábavnějších firemních skupinových fotografií široko daleko. A co že tam dělá hrnec? Formičku na zástrčky pro našeho postprodukčního mága Radka.





Zaměstnanci se parádně vyřádili


Jaký byl rok 2016?

Když máte grafiku i obrázky, začnete pracovat na textech a to u nás znamená dokončit výroční zprávu. Copywriteři zasedli a elektrickým pulsem probili všechny headliny, updatovali texty a dodali obsahu celistvost.

A když máte hotovou vizuální stránku, fotky, texty, přijde úkol rozhýbat to! Kódili jsme jako diví, zapojovali zásuvky, rozsvěcovali žárovky a ilustrace, roztočili grafy a tady to je...





Adéla Křištová
account executive

No comments: